DSC09734.jpg
Image 29.png

E-Relieve

Effectieve pijnreductie in rug, nek & gewrichten. Last van pijnlijke gewrichten, rug of spieren? Moet je van je arts of rugcoach je zwakkere spieren verstevigen, maar lukt dat niet zonder pijn? Met de E-Relieve sessies van E-Fit kun je je zwakkere spiergroepen pijnloos verstevigen.


Een merkbaar verschil al na enkele sessies!

DSC09734.jpg

Werken aan chronische pijn

1 op de 5 volwassenen heeft chronische spier- en gewrichtsproblemen. Denk aan rugproblemen, artrose, reuma, trapeziumsyndroom, fybromyalgie, frozen shoulder, migraine, …
Bij E-Relieve werken we aan deze chronische pijn.

Na een intakegesprek kiezen we uit twee methodes:

  • E-relieve zonder sporten met E-Fit Beauty & Slim: pijnloze infrarood-spierversteviging met ontlastende, helende werking.

  • Rugschool met de E-Fit Infinity: compleet bewegingsplan op maat
    voor diepgaande versteviging.

Bij beide methodes werken we met een gespecialiseerde rugjas, soms aangevuld met een broek om zo doelgericht de juiste spieren te verstevigen.

Infrarood: heilzaam voor spieren en gewrichten

Met de E-Fit Beauty & Slim worden de gespecialiseerde rugjassen en lichaamspakken gecombineerd met EMS en infrarood. Terwijl EMS werkt op spier- en bindweefselversteviging, zal de infrarood de spieren geleidelijk aan opwarmen zoals bij intensief sporten. Dit verhoogt de elasticiteit van de spieren waardoor spanningen verminderen. Die spanning is (vooral bij reuma en fybromyalgie) de oorzaak van pijn.

Onze spieren hebben nood aan zuurstof om te kunnen functioneren. Het pak zorgt voor een betere bloedcirculatie waardoor er meer aanvoer is van meer zuurstofrijk bloed. Infrarood neemt de oorzaak niet weg maar zal het genezingsproces wel ondersteunen. Vooral voor wie door overbelasting last heeft van kleine scheurtjes in de spieren en gewrichten kan hiermee het genezingsproces aanzienlijk versnellen.

E-Relieve.jpg

Helende gels om je E-Fit plan te ondersteunen

Hot relieve.jpg

Op basis van je lichaam kun je je trainingsprogramma ook thuis ondersteunen met onze E-Fit gels. De helende, pijnverminderende hot en cold relieve gels werken langdurig en zijn perfect ter versterking van je
E-Fitprogramma, maar kunnen ook losstaand gebruikt worden.

De helende gel, hot relieve, is een langdurig verwarmende gel voor opwarming bij een E-Fit sessie, bij andere sporten en het verwarmen van pijnlijke spieren, pezen en gewrichten. De hot relieve is een uitstekende vervanger van het kersenpitkussen. De behandelde zones kunnen 1u tot 1,5u warm aanvoelen. Naast de opwarmende functie heeft deze ook een helende functie. Ideaal bij chronische pijnen zoals reuma, artrose, rugklachten, fibromyalgie, ...

 

Terwijl we de cold relieve toepassen als cooling down en bij ontstekingen, wordt de hot relieve aangebracht voor de E-Fit sessie.

Hot Relieve is perfect bij/voor:

  • Nek- en rugklachten, reuma, artrose en chronische spier- en gewrichtsaandoeningen

  • Opwarming van de spieren

Getuigenis